Spaanse artiesten

Er zijn zeer veel beroemde Spaanse artiesten.  Een van de manieren om Spaans te leren is om naar Spaanse liedjes te luisteren, of te bestuderen. Het is daarom ook handig om meer over de Spaanse artiesten te weten, zodat je weet waar je het beste op zoek kunt gaan naar Spaanse muziek. Op deze pagina een overzicht van de bekendste artiesten die Spaanstalig zingen!

Laura Pausini
Laura Pausini werd geboren in Solarolo, in de provincie Ravenna (Italië), 16 mei 1974. Laura won het San Remo Festival in de jonge categorie en ze werd ze de protagonist van de Italiaanse en Europese hitparades met haar eerste CD: “Laura Pausini.
Website:  www.laurapausini.com

Shakira
Geboren in de kustplaats van Barranquilla in Colombia. Shakira is misschien wel de meest herkenbare en zeker, de meest intrigerende stem in de hedendaagse Latijns-pop / rock. Voor de miljoenen fans die al reeds albums van haar hebben gekocht vormt ze de stem van een nieuwe generatie.
Website:  www.shakira.com

La Oreja de Van Gogh
“La Oreja de Van Gogh ‘is een groep uit San Sebastian (Baskenland, in het noorden van Spanje), opgericht in januari 1996. De groep bestaat uit Amaya, Xabi, Pablo, Alvaro en Haritz. Ze hebben elkaar ontmoet in de universiteit en ze besloten om een groep te vormen.
Website: www.laorejadevangogh.com

Maná
Volgens de officiële biografie is de band ontstaan in 1970 in Guadalajara in de ondergrondse bars van Mexico City. De eerste plaat was “Maná”.
Website: www.mana.com.mx

Alejandro Sanz
Alejandro Sanz werd geboren in Spanje. Hij begon zijn carrière in 1991 met de opnames van “Viviendo Deprisa”. In 1997, Alejandro Sanz kreeg de beste nationale mannelijke kunstenaars “Amigo” award.
Website: www.alejandrosanz.com

Chayanne
Elmer Figueroa Arce, beter bekend als Chayanne, werd geboren in Puerto Rico op 29 * van juni in 1968. Professioneel heeft hij opgenomen 15 albums / cd ‘s, 5 van deze met Los Chicos en 10 anderen als solo de presence.
Website: chayanne.com

Enrique Iglesias
Enrique Iglesias, geboren 8 mei 1975, in Madrid, Spanje, Enrique is het derde kind van de internationale superster zanger Julio Iglesias.At 8 jaar, stuurde zijn moeder hem om met zijn vader woont in Miami. Zijn eerste plaat was “Enrique Iglesias”
Website: www.enriqueiglesias.com

Jennifer Lopez
Jennifer Lopez werd geboren in Puerto Rico. Haar grote doorbraak echter kwam in 1997, toen werd ze de best betaalde Latina filmster ooit, het binnenhalen van een gemelde 1 miljoen dollar voor “Selena”. Van daar, “Uit het oog”, “The Cell”, “The Wedding Planner” en “Angel Eyes” alle ster Jennifer en bevorderd haar carrière. In 1999, maar haar carrière nam een compleet nieuwe weg. “Op de Zes ‘debuteerde en ging snel multi-platina.
Website: jenniferlopez.com

Ricky Martin
Ricky Martin werd geboren in Puerto Rico. Zijn eerste plaat was “Ricky Martin”. Het lied dat hem beroemd maakte was “Maria”. Ricky Martin heeft verkocht meer dan 32 miljoen albums (meer dan 24 miljoen) en alleenstaanden (meer dan 8 miljoen) wereldwijd.
Website:  rickymartinmusic.com

Spaanse artiesten voor uw feest of bruiloft?

A Bailar! De Juiste Duo voor al uw Latijns getinte evenement!
A Bailar speelt leuke, vrolijke swingende Latin muziek voor uw feest. De band bestaat uit Carlos Rivas (gitaar en zang) en Laura Martinez (zang, percussie, dans en gitaar) Een ervaren duo dat jullie feest zullen laten swingen!  Cubaanse muziek (Son Cubano, Son Montuno) Braziliaanse Muziek (Samba, Bossa Nova enz) Spaanse muziek (inclusief Flamenco dans) Gipsy Kings, Mariachi en  Zuid-Amerikaanse muziek en andere soorten Latin muziek spelen ze met plezier voor jullie!
Website:  www.latin-muziek.nl

Duo Alegria
Een professionele feestband. We zijn gespecialiseerd in vrolijke feestmuziek. Akoestisch en mobiel, van achtergrond tot dansbare muziek met zang, gitaar, percussie en Flamenco dans. Van Duo tot Kwartet voor ieder feest, spaanse feest  of evenement dat een vrolijke noot kan gebruiken! Onze muziek is het best te beschrijven als een unieke combinatie van Spaanse,Latijnse en Flamenco muziek. Van Camaron tot Gipsy Kings, we spelen ruim 300 liedjes uit het Spaanse en Zuid-Amerikaanse repertoire. Ervaring in het Live muziek spelen hebben wij zeker, wij hebben in Nederland en Europa bijna in alle Tapas bars, Spaanse en Argentijnse restaurants gespeeld. Van de Kastel van Keukenhof in Lisse tot de Europese Parlement in Den Haag, van Noorwegen tot Dubai, hebben wij voor heel veel feesten opgetreden. Voor gezellige beroemde en minder beroemde Nederlanders, heel veel Spaans getinte feesten en feesten met een zuidelijk menu de Entertainment verzorgt. Meestaal treden wij op met z’n tween voor feesten tot 100 personen. Maar….wij kennen vele muzikanten, dus een extra danseres of gitarist kunnen wij altijd voor u vinden!
Website: www.vindhier.nl/duo_alegria.htm

Bruiloftsband Ritmos Calientes
Live muziek met Ritmos Calientes betekent dansbare muziek, mooie danseressen, tropische muziek en  prachtige kostuums. Kortom: een onvergetelijke nacht!
In 4 verschillende sets van 45 min wij nemen u en uw gasten rond de wereld naar de latijnstalige landen.  Een zeer interactive band, een avond dat jullie gasten kunnen en zullen meedoen!
Website: bruiloftsband.worldbreak.com

Carlos Rivas, Cubaanse, Mexicaanse en Braziliaanse muziek Zuid-Amerikaanse Gitarist / Zanger
Geboren in Montevideo, Uruguay, Carlos Rivas was gefascineerd al vanaf  jonge leeftijd door de  levende ritmes van de Latijns-Amerikaanse muziek. Sinds 1979 vermaakt hij het Europese publiek met zijn gevarieerde repertoire. Carlos speelt een uitgebreide repertoire van Cubaanse en Latijns-Amerikaanse nummers, inclusief vele klassiekers zoals: “dos Gardenia’s”, “Alma Llanera” “Quizas, Quizas” , “Brasil, Brasil”, “Girl from Ipanema”en vele andere bekende en minder bekende nummers. Braziliaanse muziek is een van de sterkste kanten van Carlos repertoire. Carlos Rivas is gespecialiseerd in feesten alleen of met zijn band. Hij staat garant voor het succes van uw speciale gelegenheid!  Hij speelt Zuid-Amerikaanse dans en/of achtergrondmuziek, zowel akoestisch of geheel versterkt. Flexibiliteit is zijn handelsmerk.
Website: Carlos Rivas

Voor reacties, opmerkingen of suggesties voor deze subpagina, neem contact op met de redactie.