Spaanse muziek

Spaanse muziek is zeer populair en is onder te verdelen in veel verschillende genres. In de hitlijsten verschijnen met grote regelmaat Spaanse nummers en iedereen weet inmiddels zelf van de meeste bekende Spaanse nummers delen mee te zingen. Op deze pagina meer informatie over de Spaanse muziek en websites waarop u terecht kunt voor het type Spaanse muziek van uw voorkeur!

De Top40 in Spanje
De populaiste nummers in Spanje van dit moment zijn te vinden in de Spaanse top40!
Bezoek de website voor de actuele top40: DoLos40.com

De Flamenco
De flamenco is moeilijk te omschrijven. Het is een verzamelnaam voor de muziek, zang en dans zoals die in de afgelopen eeuwen ontstaan is in het Zuidspaanse Andalusië. Over de flamenco wordt vaak gezegd dat zij temperamentvol is, expressief en krachtig. Maar ook dat het veel meer is dan een muzikale stroming, en daarom een levensstijl.  Het toverwoord van de flamenco is misschien wel het woordje Duende. Je komt het veel tegen als je gaat zoeken naar wat er geschreven is over flamenco. Duende laat zich ook niet makkelijk omschrijven maar heeft alles te maken met het moment waarop zanger, danser of gitarist zo volledig opgaat in de muziek dat er iets ontstaat dat meer is dan de muziek, zang of dans op zichzelf, een soort magisch moment waarop het publiek de adem inhoudt en alles zich concentreert rond de persoon die deze Duende bezit! Flamenco heeft bovenal ook alles te maken met het uitdrukken van een gevoel, wat kan variëren van intense triestheid tot grote vreugde, afhankelijk van het ritme wat gekozen wordt en hoe er mee omgegaan wordt.
Bezoek de website voor meer info: Flamenco.nl

Bekende Spaanse muziek
Luisteren naar Spaanse muziek is een goede manier om je accent te verbeteren en meer te weten komen over de Spaanse cultuur. Er zijn verschillende sites die een compilatie geven van bekende artiesten uit Spanje. Vaak kun je direct ook de audio clips bekijken.
Handige spaanse muziek gids met veel informatie over Spaanse muzievormt:  entretenimiento.terra.es/musica

De website Xmission.com  heeft een rijtje Spaanse artiesten op een rij gezet met daarbij een link naar de officiële of niet-officiële fanpages voor de betreffende kunstenaar. De meeste zijn de teksten van de liedjes. De beelden en album namen linken direct naar Amazon.com (een geweldige website voor het vinden van veel spaanse muziek), waar u kunt luisteren naar audioclips met behulp van Real Audio.
Handige websites om gratis te luisteren naar Spaanse muziek zijn verder grooveshark.com (zonder reclame) en www.spotify.com (met reclame tussen de nummers door).

Spaanse muziek luisteren via online radio?
Er zijn honderden Spaanse online radio stations. Hier kun je in het Spaans luisteren naar muziek (van pop tot rock, van opera tot punk) of luisteren naar discussies en praatprogramma’s in het Spaans. Voor een overzicht van veel radiostations die je direct kunt gaan luisteren, bezoek de subpagina ‘Spaans leren via radio’: spaans leren via radio

Een handige startpagina voor Spaanse muziek in het algemeen is verder Spaansemuziek.startpagina.nl (dochterpagina van startpagina voor muziek uit Spanje in het algemeen).

Voor reacties, opmerkingen of suggesties voor deze subpagina, neem contact op met de redactie.