don Quijote

don Quijote is een bekende, prestigieuze organisatie die zich toewijdt aan het onderwijzen van het Spaans als vreemde taal. Meer dan 125.000 studenten hebben het Spaans geleerd en beleefd, tijdens hun cursus Spaans op één van onze bestemmingen in Spanje of Latijns-Amerika.

De Organisatie
don Quijote werd in 1986 opgericht. Ze bieden alleen cursussen Spaans en zijn daarmee dus de specialist op dit gebied. Door de jarenlange ervaring hebben ze de cursussen en de extra-curriculaire activiteiten steeds verder kunnen verfijnen, met jouw wensen en voorkeuren als uitgangspunt. Ze hebben eigen scholen in Spanje en Latijns-Amerika, hierdoor hebben ze absolute controle op de kwaliteit van de cursussen. De organisatie bestaat verder uit informatie- en inschrijvingskantoren in Nederland en Engeland en een promotiekantoor in Salamanca voor de Verenigde Staten en de rest van de wereld. don Quijote cursussen worden door circa 500 talenreisbureaus over de hele wereld aangeboden.

Je Medecursisten verschillen zeer in leeftijd, afkomst, culturele achtergrond en motieven om Spaans te leren. Ze beschouwen dat als een belangrijke toegevoegde waarde van je cursus Spaans. Niet zelden ook zijn de leefgewoonten en culturele aspecten uit het land van herkomst van onze cursisten onderwerp van een levendige discussie tijdens de lessen. De leeftijd van onze cursisten ligt tussen 17 -83 jaar. Onze cursisten komen uit meer dan 60 verschillende landen. 95%van onze cursisten komt alleen. 30%van onze cursisten heeft voor aanvang van de cursus geen kennis van het Spaans.

Locaties in Spanje:
Barcelona, Granada, Madrid, Salamanca, Tenerife, Valencia en partnerscholen in Alicante, Cádiz, Málaga, Marbella, Pamplona en Sevilla.
Locaties in Latijns-Amerika:
Argentinië (Buenos Aires, Córdoba, Bariloche, Mendoza), Bolivia (Sucre), Chili (Santiago de Chile), Costa Rica (Flamingo Beach, Heredia, Monteverde, Playa Jacó, Coronado), Cuba (Havana, Santiago de Cuba, Trinidad), Ecuador (Quito), Guatemala (Antigua), Mexico (Playa del Carmen, Oaxaca, Puerto Vallarta), Peru (Cuzco), Dominicaanse Republiek (Santo Domingo, Sosua).

Website:  www.donquijote.org  (* vraag een gratis informatie brochure aan met veel informatie)

 

 

Beoordelingen Prijs
Begeleiding
Leerplek
Totaal

9 Comments on “don Quijote

 1. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Don Quijote heeft goede taalscholen om Spaans te leren. De docenten zijn vakbekwaam en de faciliteiten zijn prima op orde. Gezien de prijs/kwaliteitverhouding is het daarom een organisatie die aan te raden is!

 2. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Ik heb met veel plezier bij dq Spaans geleerd in Salamanca. In kleine groepjes kregen we op een leuke manier de taal geleerd.

 3. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Spaans leren in het prachtige Peru en te gast bij de vriendelijkste familie van Cusco. Mijn Zuid Amerika ervaring is er 1 om nooit meer te vergeten. Don Quijote heeft een goede taalcursus en huisvesting geregeld. Van te voren kreeg ik uitgebreide informatie zodat ik samen met mijn ouders precies wist wat me te wachten stond. Gedurende mijn cursus en vrijwilligerswerk was Don Quijote bereikbaar voor vragen, advies en tips. Mijn Spaans is verbeterd en ik heb er een geweldige tijd gehad. Echt een aanrader !

 4. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Vorig jaar juli ben ik in mijn eentje naar Valencia gereisd om een taalcursus van Don Quijote te volgen. Waanzinnig spannend vond ik dat, ik was nog nooit helemaal in mijn eentje zó ver van huis geweest. Toen het vliegtuig in de zinderende hitte landde in Valencia, gierden de zenuwen door mijn keel. Zouden er wel mensen van mijn leeftijd zijn? Zou den er überhaupt wel mensen zijn waar ik aansluiting mee had? Ze hadden het me wel verteld hoor, dat 95% van de cursisten alleen komt. Maar toch, het blijft spannend.

  Ik werd opgehaald en naar mijn appartement gebracht, een studentenflat waar ik via Don Quijote een kamer in gehuurd had. Bij de inschrijving had ik aangegeven dat ik graag met leeftijdgenoten in een flat wilde en dat was gelukt! Het appartement was prima en er was zelfs iemand thuis. Op de allereerste avond in Valencia ging ik dus gezellig met mijn nieuwe Franse vriend uit eten. Ik kende al iemand: gelukkig maar.

  De volgende ochtend moest ik vroeg naar school om een instaptoets te maken. Bij het maken van de toets had ik al aanspraak; een meisje uit Italië. In de tijd tussen de toets en de bekendmaking van je niveau ontmoette ik vervolgens een meisje uit Engeland: Juliëtte. Zij bleek één van de mensen te zijn met wie ik veel op zou trekken. Ik was op dat moment al lang niet bang meer dat ik niemand zou ontmoeten. Want het is écht waar: bijna iedereen komt alleen!

  Ik werd geplaatst in de klas met niveau B1. Toen de onderwerpen van die week geïntroduceerd werden, bleken dit precies de onderwerpen te zijn waar ik op school gestopt was; een naadloze aansluiting!

  De gesprekken in de klas verliepen vrijwel meteen soepel. De docenten, Alex en Isaac, waren allebei op hun eigen manier ontzettend goed. Bij Alex oefenden we voornamelijk spreekvaardigheid en Isaac leerde ons duidelijk de grammatica die we moesten kennen. En alles in het Spaans! Het leukste was nog dat het na die eerste les geen enkele moeite meer kostte om het te verstaan.
  In mijn klas bleken nog twee mensen te zitten met wie ik het ontzettend goed kon vinden: Sam, uit Zwitserland, en Meike, uit Duitsland. Met deze drie mensen, Juliëtte, Sam en Meike, vormde ik al snel een vriendengroepje. We hebben samen een geweldige tijd gehad en we hebben nog steeds contact… Die zorgen over eenzaamheid waren dus écht voor niets.

  Mijn Spaans is in die twee weken Рv̩̩l te kort natuurlijk, twee weken Рontzettend vooruitgegaan. Ik weet natuurlijk nu veel meer over de grammatica van het Spaans, maar meer nog zijn mijn lees-, luister- en spreekvaardigheid verbeterd. Ik bestelde overal in het Spaans, vroeg de weg en praatte met de locals alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Onvoorstelbaar maar waar.

  Valencia bleek de perfecte keus voor een zomercursus. Met een strand in de buurt, een mooi centrum en een prachtige rivierbedding die veranderd is in een grote tuin is er altijd wel wat te doen. De mensen zijn gastvrij en vriendelijk; Valencia komt niet over als een hele grote stad, terwijl ze dat zeker wel is.
  Ik sloot mijn twee weken bij don Quijote af met een examen op B1-niveau. Ik kon dit examen prima maken, het sloot goed aan bij de lessen die ik had gevolgd. Op de laatste dag kreeg ik mijn diploma: 40 uren Spaanse les en 7 cultuururen. Die laatste waren zeker ook de moeite waard. Na het leren over de Spaanse taal is meer leren over de cultuur een leuke verdieping, en al helemaal in het land zelf.

  We zijn inmiddels een jaar verder en ik mis mijn Spaanse avontuur in Valencia nog steeds. Ik heb geweldige vrienden ontmoet en mijn Spaans ontzettend verbeterd. Ik ga proberen dit jaar nog een cursus te doen bij don Quijote en raad het aan iedereen aan. Het is een geweldige ervaring die je nooit meer zult vergeten!

 5. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Goede school! Erg goede begeleiding vanuit Nederland ook wat erg handig is! Als je Spaans wilt leren, kun je bij veel commerciele scholen terecht. Bij DQ betaal je over het algemeen iets meer, maar het onderwijs,de begeleiding en de accommodatie zijn er wel erg goed, zodat je uiteindelijk veel goedkoper uitbent. Je betaalt ook voor een totaalpakket. Bij andere scholen zijn er nog vaak extra kosten verbonden aan boeken of accommodatie. Bij DQ is alles gewoon goed geregeld! Een echte aanrader voor iedereen die de prachtige spaanse taal wil leren!

 6. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Voordat ik een halfjaar in Zaragoza ging studeren in 2008 ben ik voor het eerst naar Valencia Don Quijote gegaan om Spaans te leren. Vanaf dat moment ben ik ieder jaar terug gegaan om er een cursus te doen door de perfecte combinatie van leuke mensen, lekker weer, mooie stad, lekker eten en goed uitgaan. daarbij leer je natuurlijk ook op een leuke interactieve manier Spaans. Leuke lessen met kleine groepen en in mijn ogen goede docenten. Verder is de begeleiding vanuit Nederland erg goed!! Kortom ik kan het iedereen aanraden!

 7. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Een goede professionele organisatie waarbinnen je op aangename manier in veel verschillende steden Spaans leert spreken!

 8. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Ik ben in 2011 en 2012 één week geweest, en ga dit jaar voor 2 weken. Erg kort allemaal, maar ja, werk. Afgelopen jaar heb ik bij een Cubaans gastgezin gelogeerd, en dit zijn echt hele fijne mensen, waardoor ik dit jaar ook weer bij hun logeer. Ik vind Valencia een hele fijne stad, en mijn vrouw en ik zijn er al veel vaker geweest. Wij gaan meestal rond oktober, want op 9 oktober heb je daar de parade van de Moros y Christianos. Wat betreft de docenten van de school, die vind ik echt top. Zij geven op een leuke manier les, en er kan ook gein gemaakt worden. Kortom: AANRADER

 9. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Dit jaar was voor mij een tussenjaar tussen de middelbare school en de universiteit. Ik ben in oktober dus naar de Don Quijote school in Madrid gegaan en ben daar, op een kleine pauze rond de kerst na, tot maart gebleven. Ik vond het absoluut een geweldige ervaring en heb in die vijf maanden goed Spaans geleerd. De docenten zijn zeer gemotiveerd en je ziet dat ze plezier hebben in het onderwijzen van hun moedertaal. Hun plezier werkt aanstekelijk en je gretigheid om het Spaans te leren wordt alleen maar vergroot! Ik ben bewust vijf maanden in Madrid gebleven omdat ik het daar ontzettend naar mijn zin had. Ik heb nooit de behoefte gehad om nog naar een andere stad te gaan. Dit is natuurlijk voor iedereen anders, maar ik kan je wel verzekeren dat je in Madrid geweldig zit. De ‘residencias’ liggen dichtbij de school en er is er zelfs eentje vlak erboven. Ik heb in beide gelogeerd en het waren allebei prima verblijfplaatsen. De vrouwen die er werken zijn ontzettend aardig. Verwacht echter niet teveel luxe en houd er rekening mee dat het internet waarschijnlijk een stuk trager is dan je thuis gewend bent, maar in het algemeen voldoet het in alle opzichten. Ik kijk met ongelooflijk veel plezier terug op mijn periode bij Don Quijote. Ik kan toch weer een nieuwe taal verstaan, schrijven, spreken en lezen en ik heb hele goede internationale vrienden gemaakt. Absolute aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

PrijsBegeleidingLeerplek