El Abanico

El Abanico is in 1995 opgericht met het doel om in Rotterdam een breed scala van cursussen aan te bieden aan mensen die op een leuke manier, snel en gedegen Spaans willen leren. De naam (waaier, scala) verwijst naar het plan om niet alleen Spaans te doceren maar ook aandacht te besteden aan de literatuur, muziek, kookkunst en andere aspecten van de Spaanse en Latijn- Amerikaanse cultuur. El Abanico staat inschreven als erkende instelling bij de Centraal Register Kort Beroepsonderwijs.

Locatie:  Rotterdam

Heb jij ervaring met Spaans leren bij deze instantie? Geef dan hieronder een beoordeling door!
(alleen je naam en je bericht worden geplaatst) 

Beoordelingen Prijs
Begeleiding
Leerplek
Totaal

14 Comments on “El Abanico

 1. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Ik heb enkele cursussen spaans gevolgd bij El Abanico en ik vind het een heel goede school. De docenten zijn allen zeer gekwalificeerd en er wordt op een heel leuke manier les gegeven.
  Steekt met kop een schouders uit boven het gemiddelde taleninstituut.
  Bovendien heerst er op de school een bijzonder goede sfeer. Een echte aanrader.

 2. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Toen ik binnenkwam bij El Abanico sprak ik geen woord Spaans. Inmiddels heb ik alle cursussen met veel plezier doorlopen en spreek ik Spaans zonder dat ik mijn hersens moet pijnigen.
  Aan alle onderdelen van taal (spreken, lezen, schrijven) wordt voldoende aandacht besteed. Het gebruikte lesmateriaal is goed afgestemd per niveau.
  Door de kleinschaligheid van het instituut en de kleine klassen krijg je snel een band met jouw medestudenten, de docenten en het instituut.

 3. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Dankzij de uitstekende docentes en het lesmateriaal kon ik vorig jaar beginnen aan de studie Vertaler/Tolk Spaans. Ik vond de sfeer op het instituut erg prettig en heb met veel plezier al mijn certificaten gehaald. Een echte aanrader!

 4. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Les gehad van Carmen, super goeie docent, leuke groep, e.e.a. maakte echt alle verwachtingen waar.

 5. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Ik heb Spaans A1.1 gevolgd bij El Abanico, en ben zeer tevreden over de manier van lesgeven. Alhoewel het tempo hoog lag (ik deed de versnelde versie), was het goed bij te houden, en zijn de lessen interessant. Absolute aanrader!

 6. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Ik heb les gehad van Carmen en ze krijgt van mij echt een dikke tien! Ze geeft fantastisch les en ik ben blij dat ik nu (basic) Spaans spreek 🙂

 7. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Ik heb de cursus A1.1 bij Carmen gevolgd en ik kan hem zeer aanraden! De lessen zijn heel leuk en afwisselend. De basis wordt je op een hele natuurlijke wijze aangeleerd, waardoor je niet alleen maar zinnetjes uit je hoofd aan het leren bent. Er zit ook een aardig tempo in, dus je gaat snel vooruit.

 8. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Ik heb A1.1 gevolgd. Veel geleerd in een korte periode. Carmen geeft leuke, afwisselende en leerzame lessen. Ik ga dan ook zeker door bij El Abanico!!!

 9. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  In het eerste halfjaar 2013 heb ik bij El Abanico A1.1 en A1.2 gevolgd. Het was vanaf het begin flink werken en vaak tijd maken, maar tegelijkertijd heel uitdagend. In een half jaar tijd veel geleerd. Inspirerende lessen (Carmen), goed afgewogen les/studiemateriaal met inbegrip van triggers voor zelfstudie. Ivm met full time baan is het ook gunstig dat er cursussen zijn die beginnen om 20.30 uur. Bovendien makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer. Zeer gemotiveerd om in het najaar verder te gaan en ook daarna.

 10. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Ik heb met veel plezier de cursussen t/m B1.1 gevolgtrekking bij El Abanico en ben altijd met veel plezier naar de lessen toegegaan. De sfeer, de docenten en het lesmateriaal… het is allemaal goed!

 11. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Net Basico 1 bij Carmen afgesloten: ’t was een groot genoegen! Leuk, inspirerend, pittig (maar goed te doen). Ik kom gauw terug.

 12. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding Geen beoordelingen Leerplek Geen beoordelingen

  Met heel veel plezier heb ik mijn eerste taalcursus in Nederland gevolgd. Spaans op B1.1 niveau. Ik had les van Verónica, een geweldige docent die naast grondige (en geduldige) uitleg van de te behandelen stof ook vol enthousiasme over Spaanse gebruiken en gewoonten vertelt. Ik heb ontzettend veel geleerd en ook ontzettend gelachen. Op naar de tweede cursus! Ik heb er zin in en kan de cursussen bij El Abanico iedereen aanraden!

 13. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Al bijna 2 jaar ga ik met heel veel plezier naar de les. Alle aspecten van de taal komen aan bod en je leert in hele korte tijd heel veel. Het zijn leuke en gezellige lessen waar een hoop lol gemaakt wordt maar ook heel serieus een taal geleerd. Absoluut geen spijt van deze keuze voor deze school, een echte aanrader voor iedereen die in korte tijd zich verstaanbaar wil maken in het Spaans.

 14. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Na eerst een aantal cursussen te hebben gevolgd bij een andere opleiding, ben ik overgestapt naar El Abanico. Wat een verschil! Ik merkte direct dat ik op m’n plaats zat. Het tempo en het niveau zijn prima en ze hebben een ideale mix gevonden tussen lezen, spreken en luisteren. Dankzij de docente is het ook iedere week weer gezellig en leerzaam. Ik heb nu al een aantal niveaus met veel plezier en succes bij El Abanico afgerond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

PrijsBegeleidingLeerplek