La Caracola

Kom Spaans leren bij La Caracola! Taaltrainingen Spaans La Caracola verzorgt lessen Spaans en Catalaans in Zwolle, in de vorm van cursussen, trainingen, workshops en diverse activiteiten voor volwassenen, jongeren en kinderen. Deze taalschool kenmerkt zich door de kleinschaligheid van de groepen en de persoonlijke benadering van iedere cursist. De culturele en ludieke activiteiten die ook worden aangeboden, geven een extra waarde aan de lessen. La Caracola is niet alleen een ‘werkplaats’ om de taal op verschillende niveaus te leren, maar ook een plaats van ontmoeting en wisselwerking tussen mensen, die hun interesse voor de Spaanse taal en cultuur delen. Taaltrainingen Spaans La Caracola is gevestigd in een sfeervol pand in het centrum van Zwolle.


Locatie:
 
Zwolle

Heb jij ervaring met Spaans leren bij deze instantie? Geef dan hieronder een beoordeling door!
(alleen je naam en je bericht worden geplaatst)

Beoordelingen Prijs
Begeleiding
Leerplek
Totaal

29 Comments on “La Caracola

 1. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Ik heb de conversatiecursus gevolgd om te oefenen in spreekvaardigheid en meer te durven spreken in het Spaans. Het is leuk om dit met meerdere mensen te doen. De afwisseling met spreken en opdrachten maken is leuk en leerzaam. Eva springt bij als het nodig is en legt uit. Ik raad het iedereen aan die wil oefenen met spreken in de Spaanse taal.
  (Yvonne)

 2. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  De workshops conversatie “Español en camino” zijn als een snelle injectie converseren en communiceren in het Spaans. Het is een groepsgebeuren, waar je met elkaar in de Spaanse taal in gesprek gaat.
  In combinatie met kleine uitstapjes kom je in contact met de directe omgeving en wat zich daar afspeelt. Naderhand, onder de supervisie van docente Eva, vertel je aan de groep over je belevenissen. Uiteraard weer in het Spaans!

 3. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  La Caracola biedt Spaanse lessen met een persoonlijk tintje. De lerares is native speaker, en geeft het gevoel voor de taal en het land mee. Naast de gezellige lessen waarin je leert begrijpend te lezen, grammatica onder de knie krijgt en je uitspraak verbetert is natuurlijk je eigen inzet thuis van belang. Je leert een taal alleen als je je geheugen regelmatig opfrist en daar helpen de lessen van La Caracola heel goed bij.

 4. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Dit jaar heb ik de beginnerscursus bij La Caracola gevolgd. Door de ontspannen manier van lesgeven in een kleine groep gaat het leren bijna spelenderwijs.
  Volgend jaar ga ik weer!

 5. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Na twee jaar Spaanse les aan de Volksuniversiteit ging ik een zomercursus Spaans volgen bij La Caracola. Wat mij direct opviel was, dat de cursisten van La Caracola echt goed Spaans spraken en verstonden. Wauw, dat wilde ik ook! En bij La Caracola kon ik dat blijkbaar leren.
  Nu heb ik een jaar Spaanse les van Eva bij La Caracola gehad.Ik voel mij er erg thuis en ik vind Eva een uitstekende lerares. Eva begint de lessen met vragen zoals bijvoorbeed hoe de afgelopen week of vakantie was. Zo leer je zinnen formuleren in het Spaans. Naast conversatie besteedt Eva uitgebreid aandacht aan grammatica en aan de lessen in het boek. Komt er iets naar voren, wat een van de cursisten nog niet begrijpt. Dan legt Eva het nogmaals uit en laat ons direct oefenen. Het afgelopen jaar heb ik veel geleerd en ik ga zeker verder Spaans leren bij La Caracola; leuke lessen, kleine groep, goede sfeer, mooie locatie in de stad met dichtbij parkeergelegenheid en een leuke en ervaren lerares. Me gusta La Caracola!!

 6. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Eva zorgt voor een prettige sfeer, met een kleine groep, waarbij het niet erg is fouten te maken. Een goed studieboek (Intertaal) werkt prettig met daarnaast een leesboek (Lola Lago) op A2 niveau. Ik vind het erg inspirerend om te zien wat je al kan lezen. Er wordt ook rekening gehouden met wat er in de groep leeft en welke wensen er zijn.

 7. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Eva is geweldig. Spaanser dan Spaans of Spaanser dan Catalaans of andersom. Je leert Spaans op een ontspannen manier en je leert Spanje kennen en hoe de mensen denken. Dat vind ik erg belangrijk om een taal leren,zowel grammatica als de cultuur. Dat doet Eva heel goed vanwege haar Spaanse afkomst en ze spreekt heel goed Nederlands om de Spaanse grammatica te koppelen aan de Nederlandse.
  Gewoon top!

 8. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Ik heb vanaf 2007 altijd met plezier mijn Spaanse lessen bij Eva Sabate gevolgd.
  De ene keer in een groep, de andere keer individueel, net hoe het uitkwam. Ik voelde altijd veel
  ruimte voor alles. Bijvoorbeeld in de manier waarop ik dus de lessen kon volgen,
  of als ik weer eens naar Peru ging, dat daar heel leuk op in werd gespeeld.
  De lessen zijn altijd speels en toch op een bepaalde manier schools. Voor ieder wat wils.
  Eva kan heel creatief met de mensen en de lessen omgaan, zodat het nooit verveelt.
  Ze bedenkt ook altijd leuke extra’s om het Spaans te stimuleren, zoals een Tapas, spel of filmavond.
  Alles in het Spaans! Het is net zoals in Spanje of Zuid Amerika een heel sociaal gebeuren op la Caracola.
  Ik heb veel geleerd qua woordenschat en grammatica en kon na een paar jaar ook echte gesprekken aangaan
  met Spaans sprekende mensen, dat vond ik een heel toegevoegde waarde en maakte me blij.
  Het verstaan deed ik sneller dan het spreken, maar nu uit ervaring kan ik zeggen dat dat wel met de jaren komt
  en met zo’n goede lerares blijft ook veel hangen. Mijn complimenten.
  Saludes de Karen van Doesburg

 9. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Nou volgens mij is zo’n beetje alles al gezegd hierboven en ik kan me er volmondig bij aansluiten. Kleine groepen, persoonlijke aandacht van Eva, laagdrempelig en een goede mix van grammatica en het geleerde in praktijk brengen d.m.v. conversatieoefeningen in een ontspannen sfeer.
  Ik kan de lessen bij la Caracola van harte aanbevelen!

 10. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Nadat ik drie jaar Spaans gedaan had bij een ander instituut, was ik niet alleen mijn plezier om de Spaanse taal machtig te worden kwijt, maar ook mijn zelfvertrouwen: de opzet was te “schools” voor mij.
  Via Google kwam ik terecht bij La Caracola waar ik een kennismakingsgesprek had met Eva Sabaté. Dat smaakte naar meer! Ik deed mee aan het Zomerprogramma Taaltempo en kreeg al na de eerste les van vier het plezier terug. Na die vier lessen was ik “om”:
  Wat een verademing, wat een docente met oog voor iedere leerling individueel en wat een ontspannen sfeer in de lessen!
  Met nieuwe moed meldde ik mij aan voor de cursus Spaans 4, tweemaal 15 lessen. En zie daar: een kleine, prettige groep, een gastvrije, geduldige docente, die goed kan uitleggen. Ook Spaanse cultuur in de vorm van liedjes en Spaanse feesten en gebruiken kwamen aan de orde. We converseerden heel wat af. Juist dat laatste is iets, wat ik voordien niet durfde, bang als ik was om fouten te maken met o.a. de grammatica. Maar docente Eva legt niet alleen prima uit, ze laat ook aansluitend de hele groep oefenen met een lastige grammaticale opgave. Totdat deze er echt “in zit”.
  Daarom ga ik mij voor het nieuwe cursusjaar zeker aanmelden voor de cursus conversatie op A2-niveau bij La Caracola! Een instituut, dat waarmaakt wat de website belooft.

 11. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Zwolle,16-06-2014

  Humillación histórico,
  Terrible venganza de Holanda,
  Holanda se toma la revancha y humilla a una muy floja España,
  España sufre una humillación mundial.

  Met een brede glimlach las ik in de Volkskrant bovenstaande krantenkoppen uit Spaanse kranten.
  Een brede glimlach omdat ik deze overwinning op de wereldkampioen Spanje totaal niet verwacht had.
  Maar ook omdat ik deze Spaanse zinnen begreep,mede door de lessen die ik bij La Caracola gevolgd heb.
  Bij La Caracola leer je Spaans in kleine groepjes,in lessen gegeven door een enthousiaste lerares.
  Ik ga nog een tijdje door met het volgen van de lessen bij deze Louis van Gaal, Eva Sabaté, om mijn prestaties op niveau NARANJA te brengen.
  La Caracola,van harte aanbevolen !!

 12. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Spaans leren en spreken in Zwolle? Dat kan in een heerlijke mediterrane omgeving waar bij binnenkomst Spaanse klanken je tegemoet komen. Eva is een gedreven en vakbekwame docente die je alle veiligheid en rust laat oefenen met de Spaanse taal. Een aanrader voor iedereen die op elk niveau met de Spaanse taal en cultuur bezig is/wil zijn.

 13. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Al een aantal jaren volg ik, met een redelijk vast ploegje, de Spaanse lessen van Eva bij La Caracola. Elk jaar voor de zomervakantie krijgen we de onherroepelijke vraag: ” Wie gaat er door straks”? Zo houden we het inmiddels al jaren vol, want de lessen zijn leuk, leerzaam, gevarieerd, ontspannen, humoristisch….kortom altijd weer fijn om naar toe te gaan. Het gaat overigens niet vanzelf, het Spaans spreken, begrijpen en lezen; je moet er echt ook thuis wel wat voor doen en, ik vind het moeilijker dan ik dacht. Maar intussen kan ik mijzelf, in het Spaans in Spanje, steeds beter redden.
  En Eva, nuestra profesora, de verbindende factor, maakt dat je steeds meer naar die Spaanse taal en cultuur gaat ”smachten’!

 14. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Als voorbereiding voor onze pelgrimstocht naar Santiago de Compostella hebben wij een beginners cursus Spaans gevolgd. Met deze cursus is de basis gelegd voor onze reis. Door middel van een kleine groep en leuke werkvormen kunnen wij ons nu aardig verstaanbaar maken en letterlijk en figuurlijk uit de voeten maken.

 15. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Ik volg Spaanse les bij Eva (docente van La Caracola) om me voor te bereiden op vrijwilligerswerk in Bolivia (zuid-Amerika). Ik heb eerder al een tijdje gereist en Spaans al wat opgepikt, maar natuurlijk gramaticaal een drama. Eva luisterd goed, en kan door haar ervaring goed horen aan welke info ik het meeste heb op dat moment. Niet alles tegelijk, maar zeker ook niet te ‘easy’. Je wordt goed uitgedaagd, met behulp van thema’s en onderwerpen die jou aanspreken, waardoor de motivatie extra hoog komt te liggen en het snel praktisch toe te passen is. Zo ben ik in de lessen veel aan het woord over therapie en reizen en psychologische termen komen er daardoor al aardig in.
  Eva maakt fijn contact en stelt gemakkelijk vragen die er voor zorgen dat je aan het vertellen wordt gezet. Haar ervaring en kennis is hoog, waardoor ze snel en gemakkelijk kan schakelen en verschillende grammatica naast elkaar kan leggen, wat voor mij erg inzichtelijk werkt.
  Cursusmateriaal is praktisch en ze geeft ook altijd extra stencils mee, of leuke verhalen.
  Kortom: Toples, een echte aanrader.

 16. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Wegens studie ben ik begonnen met het volgen van Spaanse lessen bij Eva en ik heb dit met veel plezier gedaan. Eva heeft altijd veel rekening gehouden met mijn persoonlijke leerdoelen en heeft de lesstof toegespitst op mijn specifieke onderwerpen. Ze legt met veel geduld uit en neemt de tijd voor je. Kortom, een echte aanrader als je Spaanse lessen wil volgen die op jouw eigen wensen zijn toegespitst!

 17. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Ik begin steeds meer van de Spaanse taal en Spanje te houden. Dit o.a. ook door de lessen die ik bij “La Caracola” heb gevolgd. Want Eva, als Spaanse, kan als geen ander naast de taal ook de Spaanse cultuur tot leven brengen.
  Dus naast de verplichte grammatica, die toch wel erg belangrijk is, veel praten(in het Spaans) en samen opdrachten doen. Heel ontspannen en gevarieerd.
  En wat is het leuk om nu in Spanje met de Spanjaarden te kunnen praten.
  Ik ben erg blij geweest met de lessen van Eva, en met mijn compañeras de afgelopen jaren!

 18. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Ik heb het als super ervaren, iig veel geleerd.

 19. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Vanaf september begin ik aan het derde cursusjaar Spaans bij La Caracola. Nooit gedacht dat ik dat zo lang vol zou houden. Elke week ga ik er weer met plezier heen en begin langzaam de taal op te pakken. Onze docent weet de juiste combinatie van conversatie, gramatica en humor te vinden. Ik kan iedereen van harte aanbevelen bij deze taalschool Spaans te gaan leren!

 20. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Sinds september 2014 ga ik met ontzettend veel plezier naar de Spaanse lessen van Eva! Bij het doen van mijn huiswerk en tijdens de lessen krijg ik altijd spontaan zin in vakantie!
  De lessen en het huiswerk zijn afwisselend; stukjes lezen in detective Lola Lago of bijvoorbeeld songteksten en het maken van verschillende opdrachten vanuit het lesboek of toegevoegd lesmateriaal. Daarnaast is de manier waarop Eva les geeft erg fijn! Aangepast aan het niveau, de rust, leerzaam, een grapje tussendoor… En wat ik erg prettig vind: de lessen zijn persoonlijk doordat ik les heb in een kleine groep (ik heb zes medecursisten). Daarnaast zijn de lessen gericht op het leren en oefenen van het spreken van de Spaanse taal. Niet alleen schriftelijk, maar vooral met elkaar in het Spaans kunnen spreken. Hier heb je echt wat aan!
  Ik heb me inmiddels al opgegeven voor het nieuwe cursusjaar in september dit jaar waar ik erg naar uitkijk!
  Muchas gracias Eva y hasta el septiembre! Saludos, Franka.

 21. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Ik heb het afgelopen jaar met veel plezier Spaans 3 gevolgd bij La Caracola. Veel geleerd over de verschillende tijden. Nu het spreken nog beter onder de knie krijgen.

 22. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Bij la Caracola kan je veel leren in korte tijd, door een cursus te kiezen die bij je past. En natuurlijk moet je ook thuis aan het werk, maar de lessen zijn laagdrempelig, en toch altijd stimulerend. En omdat Eva uit Barcelona komt, weet ze als geen ander je de Spaanse taal en de Spaanse cultuur bij te brengen. De boeken zijn praktisch en de stof gemakkelijk toe te passen in de praktijk. En het is erg leuk om heel snel met het lezen van literatuur te kunnen starten.
  Dus overwin jezelf en kom naar la Caracola!

 23. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Sinds september 2014 volg ik met veel plezier de taalcursus Spaans bij Eva. Ik krijg tijdens de cursus en tijdens het maken van mijn huiswerk altijd spontaan zin in vakantie!
  Het zijn heel fijne lessen; leerzaam, afwisselend, actief en persoonlijk.
  Het lesmateriaal bestaat uit grammatica en opdrachten vanuit een prettig boek, aanvullend lesmateriaal en leesboekjes over detective Lola Lago.
  Erg goed vind ik de focus op de mondelinge communicatie. Dit is erg leerzaam en hier heb je echt iets aan!
  Prettig aan de lessen vind ik, dat het erg persoonlijk is. Ik heb de cursus met zes medecursisten. Vooral de mondelinge communicatie binnen een kleine groep is erg prettig, leuk en leerzaam!
  Inmiddels heb ik me al weer opgegeven voor het nieuwe cursusjaar wat in september dit jaar van start gaat.
  Muchas gracias Eva y hasta septiembre! Saludos Franka.

 24. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Ik volg een prive cursus bij Eva.
  De lessen zijn erg prettig en de boeken zijn heel goed te begrijpen.
  Eva heeft heel veel geduld en is altijd vriendelijk.
  Echt een aanrader als je Spaans wilt leren.

 25. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Bij la Caracola kan je veel leren in korte tijd, door een cursus te kiezen die bij je past. En natuurlijk moet je ook thuis aan het werk, maar de lessen zijn laagdrempelig, en toch altijd stimulerend. En omdat Eva uit Barcelona komt, weet ze als geen ander je de Spaanse taal en de Spaanse cultuur bij te brengen. De boeken zijn praktisch en de stof gemakkelijk toe te passen in de praktijk. En het is erg leuk om heel snel met het lezen van literatuur te kunnen starten.
  Dus overwin jezelf en kom naar la Caracola!

 26. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  ¡Hola!

  Spaans leren bij La Caracola dat moet je doen!
  Van beginner tot gevorderde, er starten elk jaar meerdere cursussen op diverse niveaus. En uiteraard ga je instromen op het niveau dat je al bereikt hebt. Daar zorgt de uitmuntend Nederlands sprekende maar van oorsprong Spaanse, docent Eva Sabaté wel voor.

  Elke cursus bestaat uit kleine groepen van ca. 6 a 10 personen wat ik zelf erg plezierig vindt. Hierdoor krijgt elke cursist de tijd en de aandacht die je nodig hebt om progressie te maken. Niet alleen Eva zorgt daarvoor maar ook door je mede cursisten wordt je gemotiveerd en enthousiast gemaakt en is het elke les weer een feestje om gezamenlijk het huiswerk door te nemen.
  Aan het eind van elke module kun je merken dat je daardoor weer een stap voorwaarts hebt gemaakt.

  ¿Quieres aprender español? ¡Hasta pronto en La Caracola!

  Saludo
  Mark

 27. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Ik ben op Spaanse les gegaan omdat ik ondertussen geëmigreerd ben naar Spanje. Ook mijn kinderen hebben les gehad. De lessen zijn leuk en Eva houdt rekening met het niveau en wat/waarom men Spaans wil leren. Eva dacht ook goed mee wat voor ons de beste optie was om de taal zo snel mogelijk te leren. Voor en tijdens de lessen heeft ze me altijd goed geïnformeerd over alle administratieve zaken en bijkomende dingen. Wij hebben nog steeds erg veel aan de lessen.

 28. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Al weer twee jaar Spaanse les van Eva. Ik volg mijn lessen in een groep die redelijk bij elkaar blijft. De sfeer is prima en na verloop van tijd leer je de mensen je groep beter kennen. Wordt steeds leuker.
  Eva geeft prima les, erg bereikbaar en staat open voor vragen en ideeën uit de groep.
  Helemaal goed wat mij betreft, ik kan nog jaren door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

PrijsBegeleidingLeerplek