Mariposa Spaans

Bij Mariposa, Spaans voor vlinder, kun je al vanaf 1991 cursussen Spaans volgen. Het leertempo is hoog. De groepen zijn klein, maximaal 6 cursisten. De lesmethode is communicatief en praktijkgericht. De kwaliteit van de lessen en het plezier in het leren van de Spaanse taal gaan samen bij Mariposa. De lessen worden gegeven door Gera Heuvelsland. Ze heeft nu ruim 20 jaar les en dat doet dat nog steeds met veel enthousiasme. Haar onderwijsbevoegdheid Spaans heeft ze behaald in Groningen en ze heeft een tolk- en vertaalopleiding in Amsterdam gedaan. Ook heeft ze tijdens haar studie cursussen Spaans in Sevilla gevolgd.

Locatie:
Groningen

Heb jij ervaring met Spaans leren bij deze instantie? Geef dan hieronder een beoordeling door!
(alleen je naam en je bericht worden geplaatst)

 

Beoordelingen Prijs
Begeleiding
Leerplek
Totaal

15 Comments on “Mariposa Spaans

 1. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Ik volg sinds 3 jaar lessen Spaans bij Mariposa in Groningen.
  Geweldig! In mijn groep zitten mensen, die veelal werken en daarnaast Spaans willen leren. Gera Heuvelsland gebruikt veel methoden om ons zo goed mogelijk Spaans te leren, echt heel inspirerend.
  Groet, Titia Scholten

 2. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Al meer dan 10 jaar volg ik bij Gera de wekelijkse cursus Spaans. De laatste jaren ligt de nadruk op de conversatie, maar in onderling overleg wordt regelmatig aandacht besteed aan grammatica.We lezen artikelen, discussieren, bekijken films, lezen poezie, luisteren naar muziek of stellen zelf een onderwerp aan de orde. De sfeer is altijd erg ontspannen en ik heb groot respect voor het geduld en het enthousiasme van Gera. Dat is wel nodig bij de deelnemers van onze groep waarvan de gemiddelde leeftijd boven de 55 jaar ligt. Dan is de gemiddelde opname snelheid iets lager dan op jongere leeftijd.

 3. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Bij Mariposa is de sfeer erg aangenaam en ongedwongen. Er wordt rekening gehouden met de wensen van de groep, waardoor nu eens meer grammatica en oefeningen, dan weer meer conversatie en luistervaardigheid aan bod komen. Daardoor zijn de lessen heel afwisselend en altijd leerzaam!

 4. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Al bijna 10 jaar leer ik met veel plezier Spaans bij Gera. Vanaf het begin lag de nadruk op communicatie en het gebruik van het Spaans in de praktijk. De eerste jaren van de cursus was er daarbij ook veel aandacht voor het verwerven van vocabulaire en het aanleren van grammaticale structuren. De laatste jaren besteden we juist veel aandacht aan spreken en luisteren, mede op verzoek van ons als cursisten. We praten tijdens de lessen bijvoorbeeld over een artikel dat we gelezen hebben, een interview waarnaar we geluisterd hebben enzovoort.

 5. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Al vele jaren volg ik Spaanse les bij Gera. Ik herinner me nog goed het eerste jaar: na 12 lessen ging ik naar Spanje met vakantie. Tot mijn grote plezier kon ik me al heel aardig redden! Dat zegt veel over de manier van lesgeven. Inmiddels zijn we vele jaren verder en nog steeds leren we bij. Gera is een uitstekende didacticus die met heel veel enthousiasme en inzet ons elke keer weer een nieuwe uitdaging weet te geven. De lessen zijn zonder uitzondering zeer afwisselend te noemen.
  Dat Mariposa een instituut is waar leerlingen niet afhaken na een cursus, wat je vaak ziet bij andere cursussen, maar juist dóórgaan is voor mij het bewijs van de kwaliteit ervan. Ik zou geen betere plek weten waar je op zo’n inspirerende, ontspannen en tegelijk degelijke manier Spaans kunt leren!

 6. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Ik vind de spaanse lessen bij Mariposa erg leuk, ontspannen en afwisselend. Gera Heuvelsland geeft op een inspirerende en goede wijze les, ik heb in het afgelopen jaar al veel van haar geleerd. Ze brengt het met veel enthousiasme. Ik ga zeker door!

 7. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Gera is een hartelijke en enthousiaste docente die erg creatief is met het aanbieden van lesmateriaal. De afwisseling in de lessen en de vrolijke ongedwongen sfeer vind ik erg plezierig. Bovendien is er veel ruimte om je eigen Spaanse “pijnpunten” aan te pakken.

 8. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Ik volg ruim 5 jaar Spaanse les bij Gera en doe dat met veel plezier. Ze is een goede, prettige, hartelijke docent. Ze legt goed uit, zorgt voor afwisselend materiaal, stimuleert, corrigeert en dat alles in een ontspannen sfeer. Er wordt hard gewerkt en ook veel gelachen. Ik raad iedereen die Spaans wil leren aan om dat bij Mariposa te gaan doen!

 9. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Sinds een paar jaar ga ik met veel plezier naar de Spaanse les bij Gera, haar manier van lesgeven bevalt mij goed. Ze zorgt voor een ontspannen en stimulerende sfeer, waarin ieder aan bod kan komen en komt met afwisselende werkvormen, onderwerpen en huiswerkopdrachten. Leren is leuk bij haar, ik raad het iedereen aan!

 10. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Gera is een leuke, enthousiaste en goede docent. Ik ga met veel plezier naar haar lessen. Ik hoop dit nog lang te doen.
  Alles wat verder over haar lessen is gezegd klopt.

 11. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Ik volg priveles bij Gera, doe dat al n paar jaar. Ben er heel erg tevreden over en leer veel. Vergeet ook veel, maar daar kan zij niks aan doen…
  Goede en prettige manier van uitleggen en corrigeren, leuk oefenmateriaal. En Ojala blijft het een keer, ooit, allemaal in mijn hoofd zitten en komt het er op het juiste moment in de juiste vorm uit:)

 12. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Sinds januari 2014 krijg ik privé les bij Gera van Mariposa. Ik ben erg enthousiast over de wijze waarop Gera mij les geeft. We werken een uur lang keihard en heel erg praktijk gericht. In principe heb ik op vaste tijden les, maar toch zijn wijziging heel goed mogelijk. Na elke les heb ik het gevoel dat ik al weer heel veel heb geleerd. Ik ga hier zeker mee door totdat ik de Spaanse taal goed kan spreken.

 13. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Wij zijn net begonnen met privé lessen Spaans.

  Eerste indruk is positief.

  Gera doet haar best om ons de basis principes van het Spaans te leren.

  Verder wat bovengenoemd wordt herkennen wij wel.

  Jaap en Bella

 14. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Heb sinds een tijdje individuele lessen bij Gera. Bevalt me heel goed. Gera is een goede lerares die de stof prima weet over te brengen. Verder is het contact lekker informeel en is zij flexibel met afspraken maken. Dus al met al heel positief. Een goede plek om Spaans te leren waar het toch uiteindelijk toch gaat om je eigen inzet.

 15. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Gera is goed in haar vak en is in staat om op basis van geringe input in weinig tijd een adequate cursus samen te stellen, die écht aansluit bij het niveau en de leerbehoefte van de cursist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

PrijsBegeleidingLeerplek