Ramos Spaans

Ramos Spaans wordt geleid door Lucy Paola Ramos, geboren en getogen in Arequipa, Peru. Al op jonge leeftijd werkte zij als reisleidster in de toeristenbranche. In die jaren reisde ze ook zelf veelvuldig door haar geliefde Latijns Amerika. Zo maakte zij een bijzondere reis door vijf van de zes landen van het Incarijk of Tahuantinsuyo: Ecuador, Peru, Bolivia, Chili en Argentinië. Ook reisde zij in Mexico en Spanje. In 1986 verhuisde Lucy naar Nederland. Acht jaar later maakte zij de overstap naar het onderwijs. Inmiddels heeft Lucy ruim 19 jaar ervaring in het onderwijzen van de Spaanse taal en cultuur aan voornamelijk Nederlanders en Duitsers, maar ook aan mensen met andere nationaliteiten. Zo werkte zij in Zwolle aan het MTRO (Middelbaar Toeristisch en Recreatief Onderwijs), gaf zij les aan de Rijksuniversiteit Groningen was zij als docente verbonden aan de Hanzehogeschool Groningen (Faculteit Economie, International Business and Management School) en als gastdocente aan de Fachhochschule Emden-Leer (Fachbereich Wirtschaft) in Duitsland.

Locatie: Groningen

Heb jij ervaring met Spaans leren bij deze instantie? Geef dan hieronder een beoordeling door!
(alleen je naam en je bericht worden geplaatst)

Beoordelingen Prijs
Begeleiding
Leerplek
Totaal

40 Comments on “Ramos Spaans

 1. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek Geen beoordelingen

  Vier jaar lang was Lucy Ramos mijn Spaanse lerares op de International Business School van de Hanzehogeschool in Groningen. Door haar interactieve en persoonlijke manier van les geven begreep en leerde ik de taal snel en bovendien met heel veel plezier. Lucy’s moedertaal is Spaans en dit is cruciaal om uitspraken en intonaties correct te leren gebruiken. Een leuke bonus is dat ze ook allerlei anecdotes vanuit haar moederland Peru gebruikt tijdens het vertellen en uitleggen van verschillende culturele situaties. Ik kan haar dan ook ten zeerste aanbevelen voor iedereen die geïnteresseerd is om zijn of haar niveau van Spaans te verbeteren, van beginners tot gevorderden

 2. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek Geen beoordelingen

  Als International Business student ben ik momenteel voor een half jaar studie in Mexico. Zodra ik aankwam ben ik getest op mijn Spaans en ik werd in het 4e niveau van de 6 geplaatst. Dit na een cursus bij Ramos Spaans van slechts 4 maanden, 1.5 uur per week. In deze tijd heb ik door persoonlijke lessen, in een groepje van 5, het gewenste resultaat bereikt.
  Lucy geeft thuis les en ontvangt iedereen ontzettend hartelijk. Naast de vele verschillende lesmethodes die toegepast worden, naar gelang behoeften van de cursisten, worden er ook culturele avonden en barbecue’s georganiseerd door Ramos Spaans. Deze prettige sfeer en de jarenlange ervaring van Lucy zorgt ervoor dat iedereen Spaans snel leert.
  Ik raad Ramos Spaans aan voor iedereen die Spaans liever op een leuke, gezellige manier leert dan slechts uit een boek studeren.

 3. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Ik volg lessen bij Lucy ter ondersteuning van mijn studie Spaans. We hebben altijd genoeg onderwerpen om over te praten. Ook de speciale thema avonden die ze organiseert zijn erg leuk, maar ook leerzaam!

 4. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Ik heb Lucy ervaren als een gedreven en plezierige docent. Ik vind het een groot voordeel dat zij Spaanstalig is. Hierdoor zijn de conversatielessen vele malen effectiever en leerzamer. Zowel qua luisteren als qua spreken. Zij hoort alle fouten en corrigeert op een passende manier.

  Wat mij ook aanspreekt, is dat Lucy zeer veel kennis heeft van de verschillende Spaanstalige gebieden. Niet alleen voor wat betreft de taal maar ook als het gaat om cultuur. Dit maakt voor mij de taal rijker in de beleving.

 5. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Spanisch-Kurse bei Lucy Ramos sind ein wahres Lern-Erlebnis. Der Unterricht wird effizient, sehr interessant und kurzweilig gestaltet.
  Lucys enorme Erfahrung in Sprache und Kultur über Kontinente ist dabei besonders wertvoll.
  Man kann sich einfach alles besser merken, wenn Lucy praktische und selbst erfahrene Beispiele anführen kann und diese auch gut verpackt an die Schüler weitergibt. Und “nebenbei” darf es dann auch lustig sein.
  Insgesamt habe ich keine bessere Lehnerfahrung gemacht: Weder in einer Sprachschule in Malaga, noch an den Universitäten in Deutschland und Groningen, wo ich Kurse in Spanisch belegt hatte.

  Oliver Bösche
  Bad Bederkesa/ Deutschland

 6. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Ook voor kinderen geschikt, omdat Lucy good met kids en teens omgaat. Heel veel plezier gehad.
  Nico, 13 jaar

 7. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Ik was beginner en heb een hel goede ervaring gahad met Ramos Spaans

 8. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Heb A1 met plezier gevolgd.
  De volgende keer ga ik zeker hier weer heen.

 9. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Bij Lucy staat de thee altijd klaar, de kachel hoog en zijn de lessen super gezellig. Ik heb bij Lucy A1 en A2 gevolgd omdat ik stage ga lopen in Ecuador en het is mij ontzettend goed bevallen. Doordat ze zelf een ‘native speaker’ is weet je zeker dat je de uitspraak van de woorden en intonatie perfect leert!

  Naast het leren van de Spaanse taal leer je ook een heleboel over de culturen van verschillende spaanstalige landen. Zo is het erg handig dat je van Lucy leert om nooit het werkwoord ‘coger’ te gebruiken in Latijns Amerika. Ook heeft ze veel verstand van reizen en weet je dus zeker dat je goed voorbereid vertrekt als je bij Lucy Spaans hebt geleerd.

  Buiten de Spaanse lessen om organiseert Ramos Spaans ook regelmatig leuke activiteiten. Denk aan barbecueën, pisco sour drinken en de reisinformatie avonden. Erg leuk en nuttig.

  Ramos Spaans geeft je net dat beetje extra, het is meer dan alleen Spaanse les. Een echte aanradar.

 10. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Momenteel volg ik lessen bij Lucy en dit bevalt mij zeer goed. Lucy is zelf Spaanstalig en weet erg veel van de Zuid-Amerikaanse en Spaanse cultuur wat ik een groot pluspunt vind aangezien ikzelf van plan ben om voor een langere periode naar Spanje te gaan. Dankzij haar weet ik nu al veel meer van de Spaanse cultuur dan voor de lessen.

  Ze is daarnaast heel gedreven om jou de taal goed te leren en verwacht dan ook dat je goed je best doet en netjes je huiswerk maakt en op tijd inlevert. Dit kijkt zij dan persoonlijk na voordat de volgende les begint. De begeleiding in de lessen zelf is ook gewoon erg goed.

  Al met al ben ik dus erg blij dat ik er voor gekozen heb om bij Lucy Spaans te leren.

 11. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Voor mijn studie Bedrijfskunde wil ik een half jaar studeren in het buitenland. Mijn voorkeur voor een Spaanstalig land werd al snel duidelijk. Hiervoor moest ik nog wel wat aan mijn Spaans niveau doen, vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar een Spaanse cursus die goed te combineren valt met mijn studie. Ik kwam uit bij Lucy Ramos, waarbij de persoonlijke sfeer en de kleinschaligheid (max. 6 cursisten per groep) mij meteen aanspraken. Zij geeft les op een gestructureerde manier en past de lesmethodes aan op jouw behoeftes. Zelf vind ik het ook een fijn idee om les te krijgen van iemand die al jarenlange ervaring heeft met het lesgeven van Spaans en bovendien zelf ook een ‘native speaker’ is. Nog een voordeel hiervan is dat ze je voor kan bereiden op een verblijf in een Spaanstalig land, door je kennis te laten maken met de cultuur en gewoontes van Spaanstalige landen. Daarnaast houdt Lucy rekening met jouw studieplanning, wat heel handig is tijdens een drukke tentamenperiode. Veel maatwerk dus voor een hele scherpe prijs. Lucy zorgt ervoor dat Spaans leren écht leuk is en dat je met plezier naar haar lessen gaat.

 12. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Bij Lucy heb ik een individuele spoedcursus Spaans gevolgd van twee maanden om mij voor te bereiden op een reis Latijns-Amerika. De manier waarop Lucy lesgeeft staat mij aan omdat…

  – …het gehanteerde lesboek duidelijk en overzichtelijk is
  – …de lessen perfect aansluiten op het lesboek en eveneens overzichtelijk zijn. De grammatica wordt uitgelegd op het bord waarbij vaak extra handige regeltjes door Lucy worden gebruikt (die niet in het boek staan)
  – …iedere week het door jou zelf gemaakte huiswerk persoonlijk wordt nagekeken
  – …het verschil tussen Spanje en Latijns-Amerika benadrukt wordt. Zo gebruikt men in Latijns-Amerika geen vosotros/as, kan men beter’ disculpe’ in plaats van ‘perdone’ zeggen, gebruikt men ‘tomar’ in plaats van ‘coger’ en zijn bijvoorbeeld bepaalde kledingstukken verschillend (el saco i.p.v. el abrigo).

  De sfeer is daarnaast ontspannen en je voelt je snel op je gemak. Indien je geen moeite hebt met een engels lesboek en bereid bent om tijd in de cursus te stoppen naast de lessen (woordenschat leren, grammatica herhalen, huiswerk maken) dan zijn de lessen van Lucy erg geschikt en kan ik ze aan iedereen aanraden. Zo kun je, naar mijn ervaring, in een korte tijd al een hele boel leren.

 13. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  De lessen van Lucy zijn erg leerzaam, ze past zich gemakkelijk aan aan jou niveau, van beginner tot gevorderde. Ook de sfeer is altijd erg goed, naast de taal leren is het ook heel gezellig! De groepjes waarin je les krijgt zijn klein (max. 6 personen) en daarom is er veel tijd voor individuele feedback. Ook als je een bepaald aspect van de taal wilt leren (voor als je wilt reizen of studeren) kunnen de lessen daarop aangepast worden. Bovendien veel leuke persoonlijke verhalen over de cultuur in Latijns Amerika!

 14. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Voor mijn studie ging ik een half jaar naar Spanje en ter voorbereiding heb ik Spaanse lessen bij Lucy gevolgd. Dit beviel erg goed, de lessen waren altijd erg gezellig. In Spanje heb ik me goed kunnen redden met het Spaans en nu ik terug ben, ga ik weer bij Ramos Spaans les nemen om het Spaans op een leuke manier bij te houden en nog meer te leren ook over de Latijns Amerikaanse cultuur.
  Dus als je Spaans wilt leren op een interactive en gezellige manier dan is Ramos Spaans zeker een aanrader!

 15. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Lucy Ramos is een superdocent. Ze legt duidelijk uit en je leert in een snel tempo goed de taal. Ze bereidt je voor op vakanties of werken in Spaanstalige landen. Je zit in een kleine groep (max.6 personen) daardoor kan ze zich goed op jou persoonlijk richten. Lucy is heel flexibel, dat is heel fijn als je een keer een les wilt inhalen. Het is heel leuk om bij Lucy les te hebben, zeker een aanrader!

 16. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Ik heb Spaanse lessen met Lucy Ramos gehad en ik vind dat zij fantastisch is…haar methode is zeer efficiënt….
  Wilt u snel en goed Spaans spreken ..dan is Lucy het antwoord…

  Mena

 17. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Uitstekende lessen ter voorbereiding op een studie/stage in Spanje/Latijns-Amerika. Je kan merken dat Lucy jaren les heeft gegeven op verschillende professionele instituten, hierdoor zijn de lessen gestructureerd, iets wat ik heel belangrijk vind. De methode die hier toegepast wordt zorgt ervoor dat je veel in een korte tijd kan leren.

  Verder kent Lucy de verschillen tussen Spanje en Latijns-Amerika heel goed, ze is tevens reisleidster, hier kun je ook voordeel mee doen. Kortom, een zeer goede docente die ik dan ook met alle plezier aan kan raden.

  Let wel, er gaat veel tijd zitten in het leren van een nieuwe taal en je moet wel tijd hebben/maken voor het maken van je huiswerk naast de lessen.

 18. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  I had a Spanish course for the level B1/B2 with Lucy. I am going to write it in English, because this information can be useful for foreigners who do not speak Dutch.

  I would like to say that the Ramos Spaans courses are professional, and besides the grammar, it is really focused on the speaking. For many people it is the most difficult part, and I find it beneficial that I could practice it a lot.

  Lucy is very nice and professional teacher. Due to her lessons I not only improve the level of language, but also learnd a lot about various Spanish-speaking countries, their cultures and differences in the Spanish language.

  I recommend you to learning Spanish with Lucy. It is always interesting and fascinating that is why you will come for lessons with a pleasure.

 19. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  ”I was absolutely desperate about learning the Spanish language. But Lucy Ramos achieved it to let me pass my spanish exam, which I would have failed without the spannish course of Lucy. Her enthusiastic manner of teaching and her knowledge as a native speaker makes you feel a lot more comfortable in learning the language, if you make any mistakes Lucy will instruct you until you totally get it. One of the best things I would like to mention is the fact that your own specific problem is taken into account. Furthermore the atmosphere is very relaxed and therefore you will find joy in learning the spanish language. I was working with the book Colegas at school(Hanze University) and thanks to ms. Ramos I found out where it went wrong for me and started to learn the basics and the language as a whole. This will help you improve and understand the language much faster and will do a lot more then just letting you pass the exam. So this course couldn’t worked out any better!”

 20. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  ”I was absolutely desperate about learning the Spanish language. But Lucy Ramos achieved it to let me pass my spanish exam which I would have failed otherwise. Her enthusiastic manner of teaching and her knowledge as a native speaker makes you feel a lot more comfortable, if you make any mistakes Lucy will instruct you until you totally get it. One of the best things I would like to mention is the fact that your own specific problem is taken into account. Furthermore the atmosphere is very relaxed and therefore you will find joy in learning the spanish language. I was working with the book Colegas at school(Hanze University) and thanks to ms. Ramos I found out where it went wrong for me and started to learn the basics and the language as a whole. This will help you improve and understand the language much faster and will do a lot more then just letting you pass the exam. So this course couldn’t worked out any better!”

 21. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Ik heb goede ervaringen gehad bij Ramos Spaans. Met name de individuele feedback op het huiswerk, maar ook de kleine groepen waarin wordt lesgegeven vind ik erg prettig, zo is er persoonlijke aandacht voor iedereen waardoor je sneller leert. Ook de Zuid-Amerikaanse cultuur en natuur komt aan bod, naast uitgebreide aandacht voor grammatica, luister-, spreek- en schrijfvaardigheid. Ook eigen wensen die je hebt kunnen worden meegenomen, zo was er in mijn geval bijvoorbeeld extra aandacht voor medisch spaans. Kortom: voor op maat gemaakte cursussen met veel persoonlijke begeleiding moet je bij Lucy Ramos’ Spaans zijn!

 22. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  I have been living in Groningen since last year and I was searching a lot for a good Spanish course. Learning Spanish from Lucy Ramos has been a great experience. Not only I learned the language with a very nice Peruvian accent but also I have been learning a lot about Latin culture in Latin America and differences with Spanish culture in Spain.
  A very important point about her classes is that since I cannot speak Dutch she translates everything for me to English and this is an issue many foreign students living in Groningen are concerned about.
  Apart from general Spanish language, Lucy pays attention individually to students major and needs of the language. In my case, for example, she works on my Medical Spanish language knowledge which can be useful for me in future to find a job in all Spanish speaking areas.
  Briefly, if I want to recommend a Spanish teacher in Groningen I will definitely recommend Lucy Ramos.

 23. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Ramos Spaans zorgt ervoor dat je in een korte tijd zo goed mogelijk Spaans leert. Lucy is een goede, vriendelijke lerares. Ze is erg geïnteresseerd, en omdat ze Zuid-Amerikaans is kent ze de verschillen tussen de Spaanse en Latijns-Amerikaanse taal. Ik weet zeker dat ik veel plezier ga hebben van mijn lessen.

 24. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Ik ben op dit moment bezig met een cursus bij Ramos Spaans. Lucy als begeleiding is voor mij helemaal perfect. Ze zorgt ervoor dat je alles doet wat je behoort te doen en ze zorgt ervoor dat de lessen altijd gezellig en goed zijn. Ik heb vooral sturing nodig en veel aandacht om mezelf bij de les te houden. Lucy zorgt ervoor dat dit gebeurd en zorgt ervoor dat je je doel behaalt.

 25. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Voor mijn reis naar Zuid Amerika wilde ik mijn Spaans weer ophalen. Bij Lucy is dat zeker gelukt. Tijdens haar lessen is er niet alleen aandacht voor grammatica en taalvaardigheid, maar er is ook veel ruimte voor culturele informatie en handige reistips over met name Zuid Amerika. Zeker een aanrader!

 26. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  My name is Andi and I come from Indonesia. I am currently enrolled in a master program at the University of Groningen and I plan to move to Spain for another master soon. Therefore, I need to learn Spanish for certain level before I can follow the program in there.

  My experience with Ramos Spaans began even before I joined the course. I was really in need for a suitable and qualified Spanish course since I wanted to reach substantial level in a relatively short period of time. Lucy Ramos kindly addressed all my questions and concerns, provided me with very useful and comprehensive information about everything I wanted to know. This had significantly helped me decide which program I should follow to meet my needs.

  Lucy Ramos is an experienced teacher with exceptional teaching approach. Her expertise is greatly shared in oral, writing and reading; makes every session with her is highly valuable. Her extensive knowledge ensures that the students will have great Spanish lessons and will learn fast and organized. Her perfect knowledge and real-life experience on the culture and the people of Spanish-speaking countries have made the lessons valuable even more. It could not be more exciting to have a language and cultural lesson together in the same time. They really shed many new knowledge and information. On top of all, I find that Ms. Ramos has been always a passionate, helping and caring teacher. These traits have never made me feel alone in pursuing my Spanish goal and have always made me enthusiast in learning Spanish.

  Great materials, a qualified teacher and a family-like learning environment are what Ramos Spaans has provided me. I now have accomplished A1-A2 level and Lucy Ramos has helped me speak and understand Spanish very well. I am grateful to find her institution and I highly recommend this place to people who want to have a qualified and enjoyable Spanish-course experience.

  Andi
  Groningen

 27. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Spaans spreken: dat was wat ik wilde. Na verscheidene jaren Spaanse lessen op de middelbare school, rolde er (helaas) alsnog geen vloeiend woord uit..
  Dit is anders bij Lucy Ramos. Lucy dompelt je letterlijk onder in de Spaanse taal en cultuur en waardoor ik enorme stappen heb gemaakt. Hoe pakt ze dit aan? Allereerst: de nadruk is de lessen ligt op het spreken. Lucy past haar taalniveau aan aan de cursist en ondersteunt hem of haar zo nodig me zijn of haar uitspraak. Dit gebeurt perfect aangezien sij een native speaker is van Peru. Ten tweede is het aanbod gedurende de lessen. Door haar Peruaanse achtergrond weet ze alles over gebruiken, de overeenkomsten maar ook de verschillen tussen landen in Zuid-Amerika onderling en met Spanje. Dit geldt overigens ook voor woordgebruik en pronunciatie. Ten slotte zorgt ze dat de leerling buiten de lessen betrokken blijft. Iedere avond naar de lessen vind ik een mail in mijn inbox een mail met filmpjes met woordenschat of culturele informatie. Daarnaast zitten er (specifieke voor jou zelf) links tussen naar grammatica uitleg en opdrachten.
  Al met al ben ik heel blij dat ik voor Lucy heb gekozen en zou ik eenieder aanraden bij Lucy Ramos Spaans te volgen. Ze bied verschillende niveaus en intensiteit van lessen, waar je warm wordt ontvangen met thee en die ik bovendien altijd in een groepje van 2-4 personen heb gevolgd: veel persoonlijke aandacht!

 28. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  ik ben Yume Ramos, ik ben een Nederlandse jongen met een argentijnse vader. doordat mijn ouders al vrij snel uit elkaar gingen, ben ik helaas niet tweetalig opgevoed. ik heb veel familie in Argentinie wonen, vandaar mijn keuze om spaans te leren. ik heb inmiddels 13 lessen gehad, en moet zeggen dat ik het super leuk vind. ik ga met heel veel plezier naar de lessen van Lucy Ramos. De lessen zijn goed te volgen, Lucy schat goed in wat je niveau is, en gaat daar dan mee aan de slag!!
  Ik ben 4 jaar geleden voor het laatst in Argentinie geweest, het was de vakantie van mijn leven, alleen een groot gemis dat ik niet fatsoenlijk kon communiceren met mijn familie. Mijn doel is om zo goed mogelijk spaans te leren, en in december die kant op te gaan. Het leuke is, dat mijn familie in argentinie niet weet, dat ik spaans aan het leren ben. ;p 1 ding is zeker!! ik kan iedereen aanraden om bij LUCY SPAANS RAMOS, spaans te komen leren!!! groetjes Yume Ramos

 29. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Ik ga samen met mijn vriendin 2 maanden rondreizen in zuid-Amerika. Voor deze reis wilde ik graag Spaans leren om te kunnen communicaren met de lokale bevolking.
  Al snel vond ik Lucy Ramos, bij haar heb ik me ingeschreven voor een spoedcursus spaans (binnen 3 maanden).

  Lucy biedt niet alleen zeer professionele en doel gerichte lessen, maar helpt ons nu ook bij het plannen van onze reis. Met haar jaren lange ervaring als reisleidster kent ze de zuid-amerikaanse landen als geen ander en weet ze ons van waardevolle adviesen te voorzien.

  Geef bij Lucy aan voor welk doel je spaans wilt leren en Lucy zorgt dat je voorbereid op pad gaat.

 30. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Met de uitdaging om in zeer korte tijd B2 niveau Spaans te bereiken om aan Universidad de Chile te mogen studeren, werd Ramos Spaans mij aanbevolen. Tot mijn blijdschap ging Lucy Ramos deze pittige uitdaging graag aan en stelde ze een voor mij geschikt rooster samen. Door verschillende lesmethoden te combineren krijg je een zo compleet mogelijk en toch praktisch lespakket aangeboden. Daarnaast is Lucy erg hartelijk en wil ze je graag helpen.

  Ik ben niet alleen hard bezig mijn Spaans op niveau te krijgen, maar krijg dankzij de lessen van Lucy ook ontzettend veel zin om Latijns-Amerika te gaan ontdekken. Haar enthousiasme voor de taal en culturen van de Spaanstalige landen slaat echt op je over.

  Tot slot is de prijs/kwaliteit verhouding goed.

  Een aanrader dus voor iedereen in (de buurt van) Groningen die de Spaanse taal graag wil leren beheersen!

 31. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Ik ben een student Economics & Business Economics aan de Rijksuniversiteit Groningen en volg op dit moment met veel plezier Spaanse lessen bij Lucy. Ik wou erg graag Spaans leren, aangezien ik veel Spaanstalige vrienden heb en in de toekomst stage wil gaan lopen in Zuid-Amerika tijdens mijn master. Na een paar keer op internet te hebben rondgekeken kwam ik tot de conclusie dat ik daarvoor bij Ramos Spaans moest zijn. Door de vele positieve reacties en de overzichtelijke website heb ik mij ingeschreven en kreeg ik direct de volgende dag bericht dat ik kon langskomen. Na twee maand les merk ik dat ik de taal steeds beter en snel onder de knie krijg, veelal door de goede en duidelijke uitleg van Lucy en de combinatie van verschillende boeken om tot het beste resultaat te komen. Ik ga altijd met plezier naar elke Spaans les, die bij Lucy thuis altijd gezellig zijn. Omdat Lucy zelf uit Peru komt en veel gereisd heeft kent zij de verschillende Spaanstalige culturen en gebruiken, wat ik een zeer leuke bijkomstigheid vind! De prijs/kwaliteit verhouding is mijn ogen erg goed en je krijgt echt waar voor je geld. Als je op zoek bent naar een leuke, snelle en praktische manier om Spaans te leren moet je bij Lucy Ramos zijn!

 32. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Ik ben student lnternational Economics & Business. Om beter te kunnen communiceren met niet-Engelssprekende wil ik graag de Spaanse taal leren omdat dit een zeer interessante vaardigheid is in onze meertalige samenleving. Internationaal gezien is het de tweede wereldtaal en kan het de sleutel tot succes zijn bij bedrijven die met internationale klanten werken.

  Na online research was mijn keuze gevallen op Ramos Spaans. Reden hiervoor was dat Lucy je voorbereidt voor diploma’s DELE. DELE is de afkorting van `Diploma de Español como Lengua Extranjera´ en het betekent `Diploma voor Spaans als Vreemde Taal´. De DELE diploma’s zijn de enige officiële diploma’s met een internationaal karakter die de kennis en beheersing van het Spaanse taal bewijzen en die namens de Spaanse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Sport door het Instituto Cervantes worden toegekend.

  Na twee maanden les merk ik dat ik de taal steeds beter en sneller ga begrijpen, veelal door de duidelijke uitleg van grammatica en de training van schriftelijke,-mondelinge,- en luistervaardigheden.

  De prijs/kwaliteit verhouding is goed! Lucy zorgt ervoor dat je waar voor je geld krijgt. Dus als je op zoek bent naar een leuke, snelle en praktische manier om Spaans te leren moet je bij Ramos Spaans zijn!

 33. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Op dit moment volg ik de Spaans bij Lucy Ramos in Groningen (cursus A1/A2) en ik moet zeggen, Lucy is een geweldige lerares. Voor studenten met een (basis)kennis van Spaans is zij perfect. Wil je op stage of vrijwilligers werk doen in een Spaanstalig land, dan is zij instaat je binnen een paar maanden op een topniveau te krijgen. Doordat de lessen in zeer kleine groepjes gaan (max 6 personen) heeft ze altijd veel persoonlijk aandacht voor je. De nadruk ligt ook zeer op de Spaanse uitspraak, omdat ze zelf een native speaker is. Ik zou Lucy aan iedereen aanraden.

 34. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  In kleine groepen wordt een intensieve les gegeven. Tijdens de lessen is er aandacht voor de grammatica, die vervolgens wordt toegepast in de praktijk. Hierdoor volgt snelle progressie. Door de kleine groepen ben je veel aan het woord waardoor ook het Spaans spreken zich snel ontwikkelt.
  Op een gestructureerde en snelle manier worden op deze wijze alle facetten van het Spaans snel verbeterd.

 35. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Voor mijn werk zit ik vanaf april zes maanden in Spanje.
  Omdat ik erg kort de tijd had om Spaans te leren ben ik bij Ramos Spaans een intensieve cursus gaan volgen. Nu twee maanden later spreek redelijk goed Spaans. De les krijg je in kleine groepen, zodat je het echt goed kan leren. Naast de lessen stuurt Lucy ook filmpjes en zorgt ze voor extra les materiaal, zodat je nog sneller en beter Spaans leert. Daarnaast vond ik de kookworkshop die ik heb gevolgd ook erg leuk om te doen.
  Kortom: in een erg korte tijd heb ik Spaans leren spreken toegespitst op mijn wensen en ben ik goed voorbereid als ik over twee weken richting Spanje trek.

 36. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Lucy’s Unterricht gefällt mir super! Ganz anders, als was ich gewöhnt war, weil alles sehr flexibel und massgeschneidert ist. Kleine Gruppen oder Privatstudent. Lucy gibt sich sehr viel Mühe, um die Studen inhaltlich anzupassen an persönliche Vorzüge. Ich fliege in drei Wochen nach Nicaragua und sie hat mir sehr geholfen, nicht nur um die Sprache gut zu beherrschen, sondern auch um mir ein Stück Kultur mitzugeben. Während des Unterrichts wird Grammatik behandelt und es wird viel gesprochen. Als Hausaufgaben gibt es oft Filme zum anschauen. Ich kann Ramos Spaans sehr empfehlen!!

 37. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Als voorbereiding voor een vakantie naar Peru wilde ik graag Spaans leren. Omdat Lucy een achtergrond in Peru heeft leek ze mij daarvoor een geschikte docente. En dat bleek ook zo te zijn. Niet alleen leert ze je Spaans, maar ze geeft ook duidelijk aan waar verschillen zijn tussen Spaans Spaans, en Latijns-Amerikaans Spaans, en geeft ook achtergronden over Peru (in mijn geval) om het geheel concreet te maken. Lucy leert je ontzettend veel in korte tijd, en verwacht daarbij behorende inzet. Als je die hebt, kan je heel snel heel veel leren!

 38. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Ik heb bij Lucy met heel veel plezier mijn basisvaardigheden Spaans bijgewerkt en uitgebreid. Lucy is goed in staat elke les af te stemmen op je eigen wensen en behoeften. In mijn geval werd dat een interessante reeks spreekvaardigheid, gecombineerd met verdieping over de Latijns-Amerikaanse cultuur. Een aanrader voor iedereen die meer wil dan alleen de Spaanse taal beheersen!

 39. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Wij wilden onze spreek- en luistervaardigheid in Spaans verbeteren i.v.m. komende vakantie in Latijns Amerika. Dan is Ramos Spaans aan te raden. Lucy weet veel te vertellen van de verschillende Spaanstalige gebieden en over de gewoontes. Wij oefenden onze spreekvaardigheid door oude vakantiefotos te laten zien, en daarover te vertellen. Lucy stelde vragen, en corrigeerde onze taalfouten. Een uitstekende leermethode die je niet in de boekjes vindt.

 40. Was deze beoordeling handig voor jou? Yes   No

  Prijs
  Begeleiding
  Leerplek

  Vanaf augustus 2015 volg ik lessen bij Lucy. Ze is een ontzettend gepassioneerde, betrokken docente. Ik heb me niet alleen snel kunnen verbeteren in de Spaanse taal, Lucy heeft me ook erg veel geleerd over de Spaanse en vooral Latijns-Amerikaanse cultuur en geschiedenis.

  Lucy geeft op een zeer gevarieerde manier les: tijdens de les zijn we bezig met grammatica, lezen en conversatie. Aan de hand van verschillende, interessante en geschikte lesboeken, en de anekdotes van Lucy, leer ik snel, en met erg veel plezier. Gedurende de week die volgt op de les, stuurt Lucy veel leerzaam materiaal toe via de e-mail, van videos tot nieuwsberichten. Zo worden leerlingen ondergedompeld in de Spaanse taal en cultuur!

  Mijn grammatica- en conversatievaardigheden zijn snel gegroeid, en ik voel me zelfverzekerd over mijn Spaans in alle situaties.

  Lucy, ¡muchas grácias!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

PrijsBegeleidingLeerplek